ראשי » תיירות ובתי מלון » תיירות באילת
תיירות באילת
בני ברק הינה עיר מרתקת במיוחד בכל הקשור ליהדות ומורשת
אומנם לכל מלון באילת יש תמיד שף שמנהל ביד רמה את הפעילות במטבח, אבל יש גם מלונות באילת שלא תמיד נוכח בהם שף, וזה המקום שסו שף נכנס לתמונה, שאחראי על ניהול התפעול של המטבח, המסעדה או כל מקום ייעודי אחר שבו מכינים אוכל בבית המלון באילת. במקום לעצב או לבשל את האוכל של האורחים, האחריות שלו כוללת הרבה יותר חובות ניהוליות, שמקומו האולטימטיבי לא נופל מהערך של שף בכיר.
מה סיכויי התעסוקה של הסו שף בתוך מלונות באילת?
זה ידוע משכבר הימים, כי הסיכויים של תחומי התעסוקה של כל סו שף אשר אמור לעבוד בתוך כל אותם מלונות באילת מובטחים, אבל יש להבין שתחום זה נושא בחובו המון תחרות, וזאת בשל העובדה שכל סו שף תר אחרי מקום עבודה יותר מתגמל מבחינת השכר, ולכן הם נוטים לבחור בבתי מלון באילת שנחשבים למקומות תחרותיים, שבהם הסיכוי להתקבל לעבודה גבוה יותר, בעוד שפים בעלי רקע חשבונאי או עסקי יכולים להצליח למצוא מקומות עבודה הרבה יותר מתגמלים, כאשר הם עשויים להציע למקום ייעוץ בהקשר של אמצעי קיצוץ הוצאות כספיות, למשל.
מה מאפיין את סביבת העבודה של הסו שף של מלונות באילת?
מה שהכי מאפיין את סביבת העבודה של הסו שף של מלונות באילת בא לידי ביטוי בכך שלרוב הוא יעבוד בסביבה מפנקת או נקייה. הסו שפים, אשר פועלים בתור תמיכה לראש או לשפים בכירים, נדרשים ללמוד את כל רזי המקצוע של הפעילות במטבח, כולל התלונות החוזרות של האורחים, הכוונה של צוות עובדי המטבח, הענקה של משמעת לצוות עובדי המטבח, או לחלופין ללמד שפים פחות מנוסים מהם לטיפול בהכנת מאכלי גורמה, וכיוצא בזאת. בגין סביבת מטבח צפופה שמקורה בציוד רותח, פציעות החלקה או כוויות, עליהם להישמר על נפשם, ולהדריך את צוות העובדים בכללי הבטיחות הנהוגים במטבח.
איזה ניסיון תעסוקתי או השכלה צריך להפגין הסו שף של מלונות באילת?
הניסיון התעסוקתי או ההשכלה שצריך להפגין הסו שף של מלונות באילת מחויב להתחיל בכל עבודה של שירות מזון, למען ילמד את המיומנויות הבסיסיות. עליו לבנות מערכות יחסים עם העובדים בתחומם, לרבות – שפים או מנהלים.