הסוד לשקשוקה המושלמת

יש מאכל ישראלי טעים יותר משקשוקה? אנחנו מאמינים שאין דבר כזה, אנחנו כאן כדי לספר לכם איך מכינים את המאכל הכי ישראלי בצורה הטובה ביותר. המאכל הזה שמתאים לבוקר שישי או לשבת בבוקר, זה שסוגר פינה בערב ויכול להפוך לבראנצ בין הבוקר לצהריים. אז אם אתם רוצים לקבל עוד כמה טיפים כדי להכין את התבשיל המושלם, אנחנו כאן כדי לספק לכם את כל המידע הרלוונטי. רוצים לשמוע עוד? מצויין, בואו נתחיל.

כמה טיפים לשקשוקה מושלמת

לפני שניתן מתכון מסודר, יש לנו כמה טיפים שיהפכו אתכם מחובבנים למקצוענים באמת:

  1. הקפידו לבחור את הפחמימה הנכונה בצד השקשוקה: כדי ליהנות מארוחה מושלמת, אתם צריכים שתהיה לכם הפחמימה הנכונה לנגב איתה את השקשוקה. אתם יכולים לבחור בחלה, בקובנה, במלאווח אפילו. העיקר הוא שהלחם יהיה כזה שמתאים לניגוב. לא קרקר ולא כל פחמימה שלא יכולה לספוג את כל הטעמים כמו שצריך.
  2. אתם תמיד יכולים לקחת את המתכון הבסיסי ולשדרג אותו: תמיד אפשר לקחת את המתכון הבסיסי ולהפוך אותו הרבה יותר ממה שהוא. למשל, אתם תמיד יכולים להוסיף פטריות, להוסיף בשר או גרגירי חומוס אם אתם רוצים לשדרג את התבשיל. כמעט כל ירק ילך עם המתכון המושלם הזה, אבל כן היינו ממליצים לכם לערוך איזה ניסוי או שניים לפני שאתם מציעים מהשקשוקה שלכם לאורחים.
  3. השתמשו במחבת המתאימה לעבודה: הסוד לשקשוקה מושלמת היא לתת לתבשיל את הזמן שלו. אם תעבדו על מחבת דקה מדי, כזו שלא מתאימה לעבודה, או כזו שהדפנות שלה קצרים מדי, אתם תמצאו את עצמכם לא מצליחים לבשל את התבשיל כמו שצריך. לכן, ההמלצה שלנו היא להשקיע פעם אחת ולרכוש מחבת מדויקת. כזו שתלווה אתכם לאורך שנים ותעזור לכם להגיע לתוצאות אליהן אתם מכוונים.

מתכון לשקשוקה מושלמת

אז אחרי שדיברנו על כל הדברים שצריך להכין בשביל שקשוקה, בואו נתכנס למתכון הבסיסי לשקשוקה מעולה. חשוב לזכור, ככל שתשקיעו בחומרי הגלם, כלומר, בעגבניות שרי בשלות, בירקות טריים וכן הלאה, כך התבשיל יצא טוב יותר ויהיה ממש מעדן לחך.

מצרכים (מתכון לשני אנשים, אפשר להכפיל כמויות):

ארבע עגבניות גדולות חתוכות בלי הקליפה או חצי קופסא של עגבניות שרי חתוכות לחצאים.

ארבע ביצים

מעט כמון

מעט מלח

מעל פלפל שחור

מעט סוגר

חצי בצל חתוך לריבועים קטנים

שתי שיני שום גרוסות

מעט שמן זית לשימון המחבת

אופן הכנה:

מחממים שמן זית במחבת וכאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל ונותנים לו להזהיב. מוסיפים את השום ונותנים לו קצת זמן במחבת עם הבצל אבל לא יותר מדי כדי שלא ישרף. מוסיפים את העגבניות, את התבלינים ומנמיכים את האש. מכסים ונותנים לתבשיל קצת זמן על האש. טועמים את התבשיל ומתקנים תיבול. שוברים את הביצים למחבת ונותנים להן זמן על האש ביחד עם התבשיל. כאן, אתם צריכים לסיים את הבישול לפי שיקול דעתכם. אם אתם אוהבים את הביצים קצת נוזלות, תנו לתבשיל לעבוד משהו כמו ארבע, חמש דקות על אש נמוכה. אם אתם אוהבים את הביצים עשויות, אפשר לתת לתבשיל עוד מעט זמן. מורידים מהאש ומפזרים מעל קצת פטרוזיליה או כוסברה קצוצות, לפי הטעם. לוקחים חתיכה גדולה של לחם לבן ותובלים בפנים. הביס המושלם מחכה לכם עכשיו.

למתכונים נוספים אותם מכינים בזריזות, מוזמנים להיכנס לאתר שלנו ולמצוא את כל מה שהבשלן המתחיל צריך. בתיאבון!

קרדיט-Photo by Yoav Aziz on Unsplash

דילוג לתוכן